Horgászrend

A Rábatext HE horgászrendje 2020.01.27-től:

1., Egyesületünk folyóvízei az országos vízrendszer részei, ezért a horgászás szabályait a hatályos Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet, az Országos horgászrend, valamint az egyesület által meghatározott szabályok és korlátozások határozzák meg az alábbi eltérésekkel:

2., Csónakos horgászat csak a parton már horgászók zavarása nélkül engedélyezett.

3., Parti horgászat csak a lekarózott csónakokból horgászók zavarása nélkül megengedett.

4., Vízterületünkön: A Rába folyó jobb és bal oldalán, a Vár alatti támfal kiugrásától, a Kossuth hídig mindennemű pergető horgászat TILOS! (Ide értve babahallal, haldarabbal, halbőrrel... stb. történő cincálás is!) A Rába folyó jobb és bal oldalán, a Petőfi híd és a Vár alatt húzódó támfal kiugrásáig 02.01.-től - 04.30.-ig TILOS a parti pergető horgászat. Azonban 05.01.-től  következő év 01.31.-ig napkeltétől napnyugtáig engedélyezett a parti pergető horgászat.

5., Vízterületünkön: a Mosoni Dunán a Rábca torkolattól a Kossuth hídig 02.01-től 03.31-ig, illetve 11-01.-től a következő év 01.31.-ig napnyugtától napkeltéig mindennemű pergető horgászat TILOS! (Ideértve a babahallal, haldarabbal, halbőrrel ... stb történő cincálást is.)

6., A Rábatext HE kezeléséhez tartozó Mosoni-Duna szakaszon a napi darabszám korlátozással védett halakból elvihető mennyiség saját tagoknak évente 30 db.

7., A Somos dűlői tavon a napi darabszám korlátozással védett halakból elvihető mennyiség saját tagoknak naponta 2 db, hetente 6 db, évente 30 db. A darabszám korlátozás alá nem eső halakból heti 5 kg. Kültagoknak: naponta 2 db, hetente 3 db, évente 15 db. A darabszám korlátozás alá nem eső halakból heti 3 kg!

8., Minden, a Rábatext HE kezelése alá tartozó vízterületen, a süllő kifogható legkisebb mérete 35 cm, az amúr kifogható legkisebb mérete 50 cm.

9., A területi horgászengedély kiváltásával a horgász tudomásul veszi és hozzájárul ahhoz, hogy horgászati tevékenysége során róla fénykép, videó felvétel, hangfelvétel történhet az esetleges jogsértések megelőzése és felderítése érdekében.